Nieuws   Zoeken 

Zuurkoolschotel met kerrie en ananas van Sabine
Ingredienten: (4 pers.):
2 pakjes ontbijtspek
1 pakje zuurkool naar keuze
500 gr. rundergehakt
1 grote ui
ananas uit blik
sultana rozijnen
zout, peper
kerriepoeder
aardappels (gestampt of puree)
paneermeel
boter
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C. Ui snipperen en in een beetje boter fruiten. Rundergehakt toevoegen en rul bakken, gelijk ook zout, peper en veel kerriepoeder toevoegen. Intussen een ovenschaal invetten en bekleden met de ontbijtspek en de zuurkool uit laten lekken. Gehakt in de schaal doen, zuurkool erover verdelen en daarover de stukjes ananas en rozijnen. Aardappels erover, bestrooien met een beetje paneermeel en wat stukjes boter erop. Ongeveer 30 min. in de oven tot het door en door heet is en er een lekker bruin korstje op zit.
Receptnummer: 10011 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept