Nieuws   Zoeken 

Adeline's perentaart
Ingredienten: (8 pers.):
4 plakjes bladerdeeg
boter om in te vetten
2 eetlepels suiker
3 rijpe handperen
citroensap
2 dl crème fraiche
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten
40 gram geschaafde amandelen
Bereiding:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, stapel ze op en rol ze uit tot een ronde lap. Vet een lage, ronde taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het deeg. Prik hier en daar in de bodem en bestrooi ‘m met de suiker. Schil de peren en snij ze in dunne parten. Leg ze in de vorm en bestrijk ze met citroensap. Klop de crème fraiche los met de vanillesuiker en klop de eiwitten stijf. Spatel ze door de crème fraiche en schep dit mengsel over de peren. Bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 200 c , gasstand 4. Laat de taart 30-35 minuten bakken en geef hem warm, lauw of koud, eventueel met nog wat geslagen room. Per persoon: 279 calorieën
Receptnummer: 10064 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Lekker met: koffie, thee, zoete witte wijn, of (sinaasappel) likeur
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept