Ingredienten: (4 pers.):
Lage taart of quiche schaal
boter
bladerdeeg
250 gr. rundergehakt
2 eieren
1 ui
1/2 prei
knoflook
abrikozen uit blik
50 gr. rozijnen
1 1/2 eetlepel shoarma kruiden
3 mintblaadjes
| Bereiding:
vet de taart of quiche schaal in en bekleed hem geheel met bladerdeeg. Snijd de overtollige randen weg. De bodem met een vork inprikken. Vulling: het gehakt losbakken en voeg vervolgens de gesnipperde ui toe, 1/2 prei in smalle ringen, 1 teen knoflook uit de pers, 5 klein gesneden abrikozen, rozijnen en de shoarma kruiden toe. Tot slot 3 mintblaadjes fijnknippen en toevoegen. Giet het vocht af en meng de 2 losgeklopte eieren door. Giet het gehaktmengsel in de deegvorm en bij 225 graden afbakken gedurende 30 minuten. Bovenop uitgelekte abrikozen leggen en de taart nog 5 minuten in de oven zetten. Eventueel met muntblaadjes garneren |