Nieuws   Zoeken 

Anneke's 'verrrukkelige' courgettesoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 courgette
1 ui
50 gr. magere spekreepjes
3/4 liter kippenbouillon
2 dl creme fraiche
10 gr. boter
2 el bieslook
zout, peper
staafmixer
schuimspaan
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de boter en bak de spekjes krokant uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de ui en de courgette ca. 3 min. in het achtergebleven vet. Maak de kippenbouillon van tabletten en schenk de bouillon bij de groenten. Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer, roer de cremefraiche erdoor en breng op smaak met zout en peper. U kunt deze soep uiteraard vooraf bereiden. Verhit de soep dan vlak voor het serveren. Bestrooi de soep met de uitgebakken spekjes en gesnipperde bieslook.
Eet smakelijk!
Receptnummer: 1016 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Joukje Faber-Boomsma
Opmerking:
Deze soep kan heel gemakkelijk worden ingevroren, voeg dan de cremefraiche, spekjes en bieslook vlak voor het serveren toe.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept