Nieuws   Zoeken 

Zalm in bladerdeeg van Agnes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. zalm (diepvries)
16 velletjes bladerdeeg
3 dunne preien
6 el peterselie (vers)
4 el bieslook (vers)
125 gr. schimmelkaas (bv. Danish Blue)
15 gr. bloem
1 dl kookroom (bv room culinair van Campina)
zout (naar smaak)
peper (naar smaak)
1 ei
Bereiding:
Laat de zalm ontdooien. Klop het ei los in een schaaltje. Leg op 8 van de plakjes bladerdeeg op ieder plakje 4 stukjes zalm. Bestrooi ze met wat peper en zout. Leg er wat in smalle ringen gesneden prei, in stukjes geknipte bieslook en fijn gehakte peterselie op. Maak een saus van het fijn geprakte kaasje met de room. Binden met wat bloem. Schep op ieder plakje een lepel saus. Snijd de overige plakjes wat in zonder de rand door te snijden. Gebruik deze als dekseltje voor de belegde plakjes, de randen goed aandrukken en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze in 20 min. gaar en goudbruin in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 200 gr. Lekker met tagliatelle met een kaas room saus en een gemengde salade.
Receptnummer: 1019 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Agnes
Opmerking:
Deze zalmpakketjes zijn ook koud heel erg lekker
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept