Nieuws   Zoeken 

Stefan's gratin dauphinois met spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
1700 gram aardappelen
200 gram spekblokjes
boter
50 cl room
2 eieren
nootmuskaat
peper
zout
geraspte kaas
Bereiding:
1. schil de aardappelen 2. beboter de overschaal 3. snij de aardappelen in fijne schijfjes 4. leg drie laagjes aardappelschijfjes in de schaal 5. leg de helft van de spekjes op de aardappelen 6. bedek met twee laagjes aardappelschijfjes 7. leg de andere helft van de spekjes in de schaal 8. bedek met de laatste aardappelschijfjes 9. klop de eieren los en voeg de room erbij 10. giet de room voorzichtig over de aardappelen 11. zet de schotel, bedekt met zilverfolie, in de oven op 180°C voor 65' 12. haal de zilverfolie van de schotel af en nog 20' op 180°C 13. strooi er nog wat geraspte kaas over 14. effe onder de grill (ongeveer 4') smakelijk
Receptnummer: 10228 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept