Nieuws   Zoeken 

Stefan's gratin dauphinois met worteltjes en harissa-kip
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram aardappelen
500 gram wortelen
350 gram kipfilet
50 cl room
2 eieren
geraspte kaas
harissa
peper & zout
nootmuskaat
Bereiding:
0. verwarm de oven op 190°C 1. snij de kipfilets in fijne lange repen en bak in de olie met harissa, juist de buitenkant schoon dichtschroeien 2. schil de aardappelen en de wortelen 3. snij de aardappelen in fijne plakjes 4. leg drie laagjes aardappelen in de beboterde vorm 5. peper, zout en nootmuskaat op de aardappelen 6. snij de wortelen eerst in twee overlangs, dan iedere helft in drie keer overlangs en maak dan smalle stukjes door schuin af te snijden 7. leg een laag worteltjes op de aardappelen 8. voeg de kip toe 9. voeg de rest van de wortelen toe, op de kip 10. dek de wortelen af met de rest van de aardappelen 11. klop de eieren los en voeg er de room toe 12. giet de room met eieren over de schotel 13. plaats de schotel in de voorverwarmde oven en dek af met aluminiumfolie, 65 minuten op 190°C 14. haal de aluminiumfolie eraf, nog 25 minuten op 190°C 15. overstrooi met geraspte kaas 16. nog 4 minuutjes onder de grill
Receptnummer: 10318 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
zorg dat de aardappelen genoeg gekruid zijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept