Nieuws   Zoeken 

Elise 's italiaans gestoofde karbonades
Ingredienten: (4 pers.):
4 karbonades voor 4 personen
Champignons
evt. ui
Zwarte olijven zonder pit
2 blikjes tomatenpuree of 350 cc. basissaus tomaat
Witte of rode wijn
Laurierblad
peper, zout
knoflook, oregano, evt. basilicum
Bereiding:
Bak in olijfolie de karbonades aan, bak er 1 a 2 tenen knoflook bij. Haal karbo's uit de pan en bak gesneden champignons, evt. een gesnipperde ui. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en roer de tomatenpuree er doorheen.
Leg de karbonades terug en vul de saus aan met wat bouillon zodat het geheel goed kan stoven. In stukjes gesneden olijven erbij (4/5 stuks). Doe er laurier, peper, zout en oregano bij (mag gedroogd of diepvries). Basilicum kan ook.
Laat de boel zo'n 35/ 40 min. stoven. De karbonades eruit halen en de saus evt. binden met maizena of allesbinder. Liever nog inkoken. suggestie:
hierbij pasta koken met een beetje creme fraiche en kruiden. Je kunt er ook nog paprika aan toevoegen of broccoli. Voor de liefhebbers:in Italie zit er nog spek doorheen. Als je een dubbele portie saus maakt, kun je het invriezen
Receptnummer: 1043 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Elise Driessen
Opmerking:
je krijgt een saus waarbij je je vingers aflikt
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept