Nieuws   Zoeken 

Kalkoengebraad met paddestoelensaus van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
600g kalkoenfilet
1 sjalotje
500gr paddestoelen (ev gemengd)
boter en olijfolie
1dl groentebouillon
1dl room
1koffielepel citroensap
1el gehakte peterselie
peper en zout
Bereiding:
Kruid het vlees met peper en zout en leg ze in een braadslee met de gepelde en gehalveerde sjalot. Besprenkel met olie en let er een nootje boter op. Braad ong 30min in de op 200° voorverwarmde oven. Besprenkel de paddestoelen met citroensap en bak ze kort in boter of olie. Hou het vlees vervolgens warm onder folie en blus de braadslee met de groentebouillon. Schraap de aanbaksels goed los. Giet de saus nu door een zeefje bij de paddestoelen. Druk de sjalot goed uit en schenk de room bij de saus, laat 1min doorkoken en voeg er de peterselie bij. Beetje indikken en bijkruiden naar smaak. Dien het vlees op in plakken en nappeer met paddestoelensaus!! Lekker met kroketjes of frietjes.
Receptnummer: 10442 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept