Ingredienten: (4 pers.):
2 ontbeende hazeruggen
peper en zout
1 borrelglaasje cognac
1 dl room
4 gekruide witloofstruikjes
vleugje citroensap
8 verse vijgen
een beetje suiker
4 zoete, gesuikerde appeltjes
amandelkroketjes
| Bereiding:
Braad 2 ontbeende hazeruggen gaar en kruid met peper en zout. Giet het braadvet weg en blus de pan met 1 borrelglaasje cognac en 1 dl room. Laat kort opkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Stoof intussen 4 gekruide witloofstruikjes gaar in wat boter, vleugje citroensap toevoegen. Strooi op 8 verse vijgen een beetje suiker en verwarm ze snel aan weerskanten in boter. Stoof ook 4 zoete, gesuikerde appeltjes bijtzacht in wat vetstof. Schik vlees en garnituur op een spiegeltje hete roomsaus en dien op met amandelkroketjes. |