Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
4 eetl. olijfolie
500 gr. doperwten (diepvries)
1 krop sla, in repen gesneden
3 - 4 eetl. peterselie, grof gesneden
1½ liter groentebouillon
4 - 6 sneetjes wit brood, zonder korst
paprikapoeder
peper/zout
| Bereiding:
Bak de fijngesneden uien. 5 min. op zacht vuur in 1 eetl. olijfolie. Doe er de doperwten en de peterselie bij en schenk de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep 20 - 25 min. zachtjes koken Pureer de soep en zeef hem eventueel. Verwarm de soep goed en breng hem op smaak met zout en peper. Snijd de boterhammen in dobbelsteentjes en roer er 2 -3 eetl. olijfolie door. Rooster de broodblokjes lichtbruin en krokant in een hete oven (200°C). Bestrooi de blokjes brood met een vleugje paprikapoeder en strooi ze over de soep. |