Nieuws   Zoeken 

Ri@'s aspergesoep met kervel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram asperges
1 liter kippenbouillon, tablet of uit pot
1 dl melk
1 theelepel geraspte citroenschil
2 sjalotjes
2 eetlepels zonnebloemolie
125 ml creme fraiche
1 eetlepel aardappelmeel of allesbinder
versgemalen peper
zout
1 bosje kervel
Bereiding:
schil de asperges. snij een stukje van de onderkant af en snij de rest in stukjes van 2 cm. breng de bouillon met de melk en de aspergestukjes aan de kook , zet de warmtebron laag en laat 15 minuten trekken. voeg de citroenrasp toe. was de kervel en snij deze fijn. pel de sjalotjes en snipper ze. verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. voeg ze bij de soep. roer de creme fraiche los met de allesbinder of aardappelmeel. meng enkele lepels soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep totdat deze bindt. voeg de kervel, peper en zout bij de soep.
Receptnummer: 10618 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept