Nieuws   Zoeken 

Konijn met ajuincompote van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
1 middelgroot konijn
200 gram mager spek
2 grote uien
peper, zout, nootmuskaat
3 deciliter bouillon
2 laurierblaadjes
1 eetlepel mosterd
boter
Bereiding:
Verdeel het konijn in gelijke stukken. Maak een kruidenmengeling en masseer er het konijn mee. Snijd het spek en de ui in dunne plakjes. Kleur het konijn in bruisende boter. Stoof de groenten en het spek apart aan. Beboter een langwerpige stoofpot. Leg de ingrediënten in laagjes: ui, spek, konijn, ui, spek, konijn enzoverder. Voeg er enkele laurierblaadjes en de mosterd aan toe, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook. Zet het deksel op de pot en laat het vlees in 1 tot 1½ uur in een op 180° C voorverwarmde oven zachtjes gaar worden. Haal het vlees uit de pot. Doe een sneetje brood bij de saus en laat ze flink doorkoken, zodat het brood de saus kan binden. Zeef de saus en giet haar over het vlees.
Receptnummer: 10695 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept