Zalm op een koolbedje van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
505 gr kool in reepjes
4 zalmmedaillons
beetje bloem
peper en zout
boter of olie
2 fijngesnipperde sjalotten
4dl visfumet
1dl room
1el graanmosterd
100gr gerookte spekblokjes
Bereiding:
Blancheer de kool beetgaar in gezouten water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Bestuif de zalm met beetje bloem, kruid ze met peper en zout en bak ze goudbruin in boter of olie. Fruit de sjalotjes glazig en voeg er de visfumet en de room aan toe - laat inkoken tot sausdikte. Roer er de graanmosterd doorheen en breng op smaak met peper en zout. Bak de spekreepjes zonder vetstof uit in een anti- aanbaklaagpan. doe er de koolsnippers doorheen en warm even door. Schep een bedje kool op een bord, leg er de gebakken zalm bovenop en napeer met hete saus - Opdienen maar - Smakelijk!!
Receptnummer: 10728 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept