Nieuws   Zoeken 

Appelbeignets met beslag van Cees
Ingredienten: (12 pers.):
Patentbloem 500 gram
Melk 800 gram
Gist 40 gram
Zout 7 gram
Appelen 2000 gram
Kaneelsuiker 100 gram

Uitkomst 60 stuks
Bereiding:
Doe de gezeefde Patentbloem in een bak. Meng de gist met de lauwwarme melk en voeg dit met het zout bij de bloem. Roer het beslag goed glad en laat het rijzen; ongeveer 40 minuten.(plastic zak over de beslagbak doen) Schil intussen de appels en verwijder de klokhuizen. Laat ( Reddy) zonnebloemolie op een temperatuur van 180 graden komen. Snijd de appels in schijven van 2 cm dikte en haal ze door het beslag met behulp van een vork. Bak ze aan weerszijden mooi bruin en laat ze even uitlekken. Haal ze nog warm door de kaneel suiker.
Receptnummer: 10786 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Juiste temperatuur Olie: Olie zo heet maken dat een korstje brood snel bruin en knapperig wordt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept