Nieuws   Zoeken 

Lia's grote gevulde uien uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
6 heel grote uien
300 gr. rundergehakt
bakje gesneden champignons
100 gr. gerookte spek in blokjes
2 eieren
doosje diepvries peterselie
vers gemalen peper
3 el paneermeel
50 gr. boter.
Bereiding:
Water met zout aan de kook brengen, als het kookt de uien erin doen en half gaar laten worden in ca. 15 minuten. Beetje af laten koelen en uithollen en wat eruit komt kleinsnijden.
Oven op hoogste stand voorverwarmen.
Intussen de champignons kort in wat boter fruiten.
Het gehakt mengen met de blokjes spek, de champignons, vers gemalen peper, 2 el peterselie, het losgeklopte ei en de ui die je uitgehaald en kleingesneden had.
Alles goed kneden en voorzichtig in de uitgeholde uien doen. In een beboterde ovenschaal naast elkaar zetten, bestrooien met wat paneermeel en op iedere ui een klein klontje boter leggen.
Op de hoogste stand in ca. 20 min. bovenin de oven laten gratineren.
Receptnummer: 1092 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Serveren met verse puree of uit een pakje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept