Nieuws   Zoeken 

Rob's Hongaarse zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond hamlappen
1 ½ pond zuurkool
1 grote ui
1 blikje tomaten puree
1 groene paprika
1/8 liter slagroom
1 kop witte wijn
Paprikapoeder
Komijn
Zwarte peperkorrels
Zout
Rijst
Bereiding:
Ui in blokjes snijden, glazuren
Doe het vlees en daarna de tomatenpure erbij.
Toevoegen: paprika, paprikapoeder, komijn, zout en de 1 kop witte wijn.
Laat een half uur sudderen.
Kook de zuurkool met de zwarte peperkorrels.
Voeg het groente-kruidenmengsel toe en laat 15 minuten sudderen.
Als laatste de ongeklopte room toevoegen.
Receptnummer: 1097 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Rob
Opmerking:
Dit bereid je een dag of zo voor je het opeet, dan kook je rijst en doe een laag zuurkool op een laag rijst, laag zuurkool enz. laatste laag: zuurkool in een ovenschotel en zet dit in de oven.
Eventueel kun je de rijst ook vervangen door aardappelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept