Ingredienten: (2 pers.):
2 plakken doorregen spek (100 gr.)
1 grote ui
3-4 gekookte aardappelen
2 tl bakboter
2 el tomatenketchup
1/2 tl bloem
1/2 l. bouillon van een blok
1 blikje cornedbeef
1/2 komkommer
zout, peper, suiker
2 el gedroogde of diepvriespeterselie
3 el room of koffiemelk
1 tl paprikapoeder | Bereiding:
Spek in dobbelsteentjes snijden. De ui fijn snijden.
Aardappelen in blokjes.
Boter verhitten en de ui en spek al roeorend lichtbruin bakken.
Tomatenketchup en bloem toevoegen en al roerend meefruiten.
De bouillon geleidelijk erbij gieten en op half vuur in een gesloten pan 2 min. zachtjes koken.
Cornedbief en komkommer in dobbelsteentjes snijden en door de saus roeren.
De goulash op smaak brengen met zout, peper en suiker.
De aardappelblokjes erdoor roeren en heet laten worden in ca. 5 min.
Het geheel afmaken met paprikapoeder, room of koffiemelk en peterselie. |