Nieuws   Zoeken 

Zeetong met garnaaltjes van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
8 zeetongfilets
2 dl champagne ( of droge schuimwijn)
1dl room
1 el boter
10dl gevogeltebouillon
100gr gepelde grijze garnalen
100 gr zurkel of spinazie
peper en zout
Bereiding:
Spoel de filets, dep ze droog en kruid ze met peper en zout. Spoel de spinazie of zurkel, snij in fijne reepjes en laat slinken in boter. Laat de champagne inkoken tot 1/3, doe er vervolgens de room bij en laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij en hou warm op zacht vuurtje. Stoom de zeetongfilets 5 à 6 min boven de gevogeltebouillon. Verdeel de groentesaus over borden, en leg er de visfilets bovenop. Werk af met de garnaaltjes en dien op met gegratineerde aardappelroosjes!!
Receptnummer: 11068 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept