Nieuws   Zoeken 

Lia's stierenvechtersrijst uit Spanje
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. diepvires kabeljauw
1 grote rode paprika
2 visbouillontabletten
1 grote vleestomaat
3 teentjes knoflook
3 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
300 gr. langkorrelrijst
1 pak diepvries tuinbonen (450 gr.)
Bereiding:
Laat de vis half ontdooien (30 min.) Verwarm de oven op 225 graden. Rooster de parika ca. 30 min. in de oven tot de schil rondom heel donker of zwart is. Leg de paprika dan in een afgesloten bakje.
Los de bouillontabletten op in 3/4 l. kokend water.
Ontvel de tomaat en snij in blokjes.
Snipper de knoflook en snij de vis in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de vis, tomaat en knoflook in ca. 2 min. Bak de parikapoeder en de rauwe rijst 1 minuut mee en schenk de bouillon erbij.
Voeg de tuinbonen en zout toe en kook ca. 15 min.
Trek met een puntig mes het velletje van de parika en snij het vruchtvlees in brede repen.
Leg ze op de rijst en kook het geheel nog ca. 10 min.
Receptnummer: 1110 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Dit is veiliger dan een echte stierenvechter:-)) en erg lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept