Nieuws   Zoeken 

Lia's roerei met groene asperges (Spanje)
Ingredienten: (4 pers.):
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 sneetjes stokbrood
500 gr. groene asperges
1 tl paprikapoeder
1 el witte wijnazijn
zout
6 eieren
Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak de gepelde knoflookteentjes met de sneetjes stokbrood in ca. 3 min. goudbruin.
Snijs de houtachtige uiteinden van de asperges af en snij zde asperges in stukjes van ca. 3 cm.
Haal het brood en de knoflook uit de pan en schep de aspergestukjes door het bakvet. Bak ze ca. 3 min. op heel zacht vuur.
Pureer intussen het brood en de knoflook in een keukenmachine (of staafmixer) en doe 1 dl. water, het paprikapoeder en de azijn erbij en voeg zout naar smaak toe.
Roer deze saus door de asperges en smoor afgedekt in ca. 10 min. zacht gaar.
Klop de eieren los en voeg ze al roeorend toe aan de asperges.
Laat het ei al roerend stollen.
Receptnummer: 1111 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Lia Peters
Opmerking:
Heel lekker met gemengde sla en ciabattabrood!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept