Nieuws   Zoeken 

Fetataart a la *patricia*
Ingredienten: (6 pers.):
DEEG:
100 gr. koude boter of margarine
150 gr. bloem
1/2 thl. zout
1/2 el. koud water
VULLING:
350 gr. tomaten in gehalveerde plakken
50 gr. bosuitjes in smalle ringen
100 gr. Apetina feta (of andere)
2 eieren
1 dl. melk
1 teentje knoflook
uitgeperst
2 thl. gedroogde oregano
Garnering:
10 zwarte olijven zonder pit
gehalveerd
Voorbakken ca 15 min. 200ºC
Baktijd: ca 45 min 200ºC
Bereiding:
Deeg:. Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg het zout toe en werk het koude water snel door het deeg tot het een samenhangend geheel vormt. Bekleed met het deeg de bodem en de opstaande rand (tot de helft) van een beboterde springvorm (ca 22 cm. ) Zet dit afgedekt ten minste een half uur in de koelkast. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem en bak hem in het midden van de oven in ca 15 minuten voor. Vulling:. Leg de tomaten en de bosuitjes op de al wat afgekoelde taartbodem. Verdeel de feta in 2 porties. Snijd de ene portie in stukjes en verkruimel de andere. Klop de eieren los en klop er de verkruimelde feta, de melk, de knoflook en de oregano door. Spatel de rest van de feta door het eiermengsel. Giet het eiermengsel in de taartbodem en bak de taart in het midden van de oven gaar in ca 45 min.
Receptnummer: 11475 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 75 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept