Nieuws   Zoeken 

christine's knoflookcremesoep
Ingredienten: (4 pers.):
50 gr. boter
3 middelgrote uien
5 teentjes knoflook
flinke el bloem
2 kruidenbouillon tabletten
enkele maggiblokjes
water
scheutje koffieroom
Bereiding:
snijd de uien stukjes
maak van de twee bouillonblokken een liter kruidenbouillon.
pel de knoflook
smelt de boter en bak daarin de uien goudgeel.voeg de bloem toe en laat die even meebakken. pers de teentjes knoflook en roer ze erdoor.
Voeg nu al roerend met de garde de bouillon toe.
Dit moet je even bekijken, afhankelijk van de hoeveelheid bloem zal de soep nu te dik of juist goed zijn. Iets water erbij kan altijd. naar smaak een paar maggiblokjes toevoegen (geeft een beetje pit) en tenslotte een flinke scheut koffiemelk toevoegen (wordt ie mooi romig)
nog een minuutje laten pruttelen.
zalig met stokbrood of als voorafje
vergeten !!!! als finishing touch is het de bedoeling dat je even met de staafmixer de soep glad maakt, de smaak van de uien wordt dan ook mooier vermengd met de rest.
Receptnummer: 1148 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: christine
Opmerking:
Ik kan de exacte hoeveelheid voor bloem en water niet geven, ik doe altijd maar wat op het gevoel. En voor wat betreft de knoflook, het mag ook wat minder, maar wij zijn "liefhebbers"
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept