Nieuws   Zoeken 

José's witte chocolade ijstaart
Ingredienten: (12 pers.):
200 gram witte chocolade
250 gram melk
4 eierdooiers
100 gram kristalsuiker
300 ml slagroom
400 gram aardbeien
(mag evt. ook uit blik uitgelekt)
1/2 citroen
100 gram poedersuiker
Bereiding:
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en breng dit al roerend met de melk in een pannetje aan de kook. Mix de eierdooiers met de kristalsuiker totdat het mengsel lichter, bijna wit, wordt. Doe hierbij, goed roerend, de (chocolade-)melk. Giet alles terug in het pannetje en laat het op zacht vuur warm worden onder voortduren roeren. (niet laten koken). Klop de slagroom stijf in een kom en spatel dit door het andere mengsel. Spoel een kunststof puddingvorm even met koud water af en giet het slagroommengsel er in tot op 1 cm onder de rand (omdat dit tijdens het vriezen uitzet). Sluit de vorm af en zet 6 uur in de diepvriezer. Pureer de aardbeien in een kom en voeg hierbij het sap van de halve uitgeperste citroen en de poedersuiker. Roer tot alles is opgelost en doe het dan door een fijne zeef. Dompel de puddingvorm even onder in warm water. Verwijder het deksel en stort de ijstaart op een schaal. Verdeel wat aardbeiensaus over de taart en serveer de rest er apart bij.
Receptnummer: 11493 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept