Nieuws   Zoeken 

Martha's pittige limoenpickle
Ingredienten: (4 pers.):
3 citroenen
10 limoenen
10 rode pepers
75 gram verse gemberwortel
1/2 zakje verse koriander
50 gram grof zeezout
2 weckpotten met een inhoud van een halve liter
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
soda
Bereiding:
Potten afwassen in heet water met soda en omgekeerd op schone theedoek laten uitlekken. Citroenen uitpersen. Limoenen goed schoonboenen onder stromend water, droogdeppen en in de lengte in vieren snijden. Pepers in lengte halveren en zaadjes eruit schrapen. Gember schillen en in dunne schijfjes snijden. Op bodem van potten laag limoenpartjes leggen. Hierover 2-3 pepers, wat gemberschijfjes en takjes koriander verdelen. 1 eetlepel zout erover strooien. Zo doorgaan tot alle benodigdheden op zijn. Laatste zout erover strooien en citroensap erover schenken. Met bolle kant van lepel alles goed aandrukken. Potten afsluiten en op warme plek in zon zetten. Potten elke dag twee maal goed schudden. Lekker bij exotische stoofschotels en curry´s. Benodigde tijd om op smaak te komen: circa 10 dagen. Houdbaarheid ongeopend: 2-3 maanden. Houdbaarheid geopend inde koel+kast: enkele dagen.
Receptnummer: 11498 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
dit recept komt, net als aardbeien in vanillesinaasappelwodka komt uit een oude AllerHande.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept