Ingredienten: (6 pers.):
3 teentjes knoflook.
5 rode pepers.
3 eetl. olie.
1 theel. kerriepoeder.
60 gr. gember (op siroop).
200 gr. rozijnen.
250 gr. rietsuiker.
1 eetl. mosterdzaad.
6 eetl. witte wijnazijn.
750 gr. pruimtomaten.
| Bereiding:
Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes. Verhit de olie en fruit de knoflook, pepers en de kerriepoeder ca. 5 min. Op een laag vuur. Hak de gember fijn en voeg deze met de siroop toe aan het knoflookmengsel. Roer de rozijnen, het mosterdzaad en de wijnazijn door het mengsel en breng dit aan de kook. Snijd de tomaten in stukken en voeg ze bij het rozijnenmengsel. Laat dit 70 min. Zachtjes koken. De eerste 15 min. Met een deksel op de pan, laat de rest van de tijd de chutney, zonder deksel, inkoken. |