Nieuws   Zoeken 

Zeeduivel met chorizokorst á la Nienke
Ingredienten: (4 pers.):
- 200 gram chorizo
4 eetlepels Olijfolie (Classico)
100 gram Paneermeel
zout
(versgemalen) peper
4 Zeeduivelfilets (à 150 g)
4 eetlepels Bloem
1 Ei
Keukenpapier
Bereiding:
Snijd de chorizo in stukjes. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizostukjes ca. 2 minuten aan. Laat de chorizo goed uitlekken op keukenpapier. Doe de chorizo met het paneermeel in de keukenmachine en maal het tot de chorizo is opgenomen door het paneermeel. Breng het op smaak met zout of een beetje personal spice. Snijd de visfilets in 3 stukjes. Bestrooi ze met zout en peper. Haal ze door de bloem en daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het chorizopaneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivel ca. 2-3 minuten aan beide kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met guacamole en schep een beetje pico de gallo over de vis. Leg de krokante tortillarepen eroverheen. BON APPETIT! ! ! ! !.
Receptnummer: 11592 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Wijntip:
Heerlijk bij deze vis is een glaasje Monthaven Chardonnay. Deze Monthaven Chardonnay is een typisch Californische Chardonnay wijn. Ze heeft een beetje dat zogenaamde vettige in zich met een hint van vanille (bijna karakteristiek voor dit soort wijnen uit deze streek). Deze wijn is vol van smaak, zonder dat ze dominant en zwaar is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept