Ingredienten: (2 pers.):
25 gr. gesnipperde ui
25 gr. fijngesneden wortel
25 gr. fijngesneden prei
250 gr. aardappelen
2 el kerriepoeder
creme fraiche
6 plakjes katenspek
400 cl bouillon | Bereiding:
kook de aardappelen gaar.
zet ondertussen de groenten 2 min. aan in een beetje olijfolie, voeg de kerriepoeder er aan toe, roer dit goed door de groenten en zorg dat het niet verbrand. voeg na ongeveer een minuut de bouillon toe. laat op hoog vuur de groenten in de bouillon gaar koken.
bak ondertussen de plakjes spek uit, laat ze uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.
voeg de gare aardappels toe aan de bouillon.
haal de pan van het vuur en pureer het geheel grondig met de staafmixer. (als de soep te dun is, even laten inkoken, als ie te dik is, wat water toevoegen).
op smaak brengen met zout en peper (beetje sambal voor de liefhebbers).
de katenspek toevoegen en een flinke lepel cremefraiche on top om het af te ronden. |