Nieuws   Zoeken 

Tine's tonijnsteak met heerlijke provencaalse salade
Ingredienten: (2 pers.):
2 tonijnsteaks ieder 150 gr.
3 eetl olijfolie
250 gr. spercieboontjes
250 gr. aardappelpartjes
1/2 ui
3 trostomaatjes
1/2 rode paprika
(6 olijven) hoeft niet
sap van een kleine citroen
1 eetl mosterd
1 eetl provencaalse kruiden
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Wrijf de tonijnsteaks in met wat olie en laat het eventjes rusten. Ondertussen kook je de spercieboontjes in 10 min. Beetgaar en de aardappelpartjes ook in 10 min. Gaar. Snijd de ui,tomaatjes en de paprika en e. V. T. De olijven in stukjes. Klop het citoensap met de olijfolie,mosterd en kruiden tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de uitgelekte aardappelpartjes,spercieboontjes,tomaatjes,ui en paprika met de olijven door de dressing. Grill de tonijnsteaks in een grillpan op hoog vuur 3-4 min. Of onder de hete grill in de oven of combi wel op alluminiumfolie leggen om te voorkomen dat de tonijn te droog wordt. Serveer de vis met de salade en je zult merken een heerlijke verrassing! ! ! !.
Receptnummer: 11651 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept