Ingredienten: (4 pers.):
1 pot bruine bonen
1 pakje gezeefde tomaten
2 kruidenbouillontabletten
1 tl djinten
1,5 tl djahé
3 tenen knoflook
1 el kerriepoeder
1 kleine prei
2 grote uien
1 rode spaanse peper
400 gr. winterwortel
beetje olie
| Bereiding:
Maak de wortels schoon en snijd deze in blokjes. Maak de prei schoon, halveer deze over de lengte en snijd hem daarna in (halve) ringen. Snipper de ui en de spaanse peper (eerst zaadjes verwjideren!) Verhit wat olie in een pan en bak de ui, wortel en peperreepjes gedurende 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer de kerriepoeder, djinten en djahé erdoor en verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg de bruine bonen en de gezeefde tomaten toe. Nog 10 minuten zachtjes laten stoven en veelvuldig doorroeren. De laatste 2 minuten de prei laten meekoken. Lekker met bv stokbrood |