Nieuws   Zoeken 

Beppie's gamba's al ajillo + pimientos + chorizo. (tapas)
Ingredienten: (2 pers.):
Voor de gamba's met knoflook:
2 Handjes gepelde gamba's.
3 Teentjes knoflook.
Olijfolie.
Spaanse peper.
1 Eetl. paprikapoeder.
Zout naar smaak.
Peterselie.
Sherry.
Voor de pimientos:
(gemarineerde paprika sliertjes).
1 grote paprika.
½ teentje knoflook.
Olijfolie.
Zout.
Voor de Chorizo;
Chorizoworst.
Bodempje wijn.
Bereiding:
Voor de gamba's:. Giet redelijk wat olijfolie in de pan zodat de garnalen straks kunnen "zwemmen". Voeg toe aan de olie: Spaans pepertje en knoflook (beide heel fijn gesneden). Bak hierin de garnalen op hoog vuur (zo'n 10 min. ). Dan de paprikapoeder erbij en een flinke scheut sherry. Nog ong. 10 min. Zachtjes laten koken op laag vuur met deksel op de pan. Garneren met een beetje peterselie. Pimientos,( paprika-sliertjes): 25 min. Oven op 180°C. In de oven de hele paprika verwarmen. (20 min. ). Dan uit de oven halen en pellen. In een schaal de olijfolie, zout en kleingesneden knoflook doen. De paprika in smalle reepjes snijden en ook toevoegen. Poosje laten staan. (een avond van te voren maken is eigenlijk het lekkerst). Wil je meer maken? Dan de ingrediënten aanpassen, maar wel altijd een halve knoflookteen per paprika. Verwarm het even in de magnetron voor het opdienen. Ook koud lekker met warm brood!. Voor de Chorizo: (10 min. ). Worst in kleine stukjes snijden en in een pannetje doen met een redelijk bodempje wijn. De worst moet half onder staan. Dan laten pruttelen (6-7 min. Tot de worst begint te slinken in de wijn. Smullen maar.
Receptnummer: 11985 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Lekker met geroosterd, (Turks) brood. Wat je bestrijkt met een teen knoflook en er dan een doorgesneden tomaat over heen wrijft. Beetje olie er over en wat zout. (Pan am tomaquet). En dan eigengemaakte alioli erbij. Super! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept