Nieuws   Zoeken 

Agnes zomerse ovenschotel met koolvis en bleekselderij
Ingredienten: (3 pers.):
400 gram (diepvries) koolvis
1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes (450 gr.)
5 stengels bleekselderij (grote stengels)
1 pakje Tomato Frito (Heinz)
200 ml. slagroom (mag ook créme fraîche zijn)
100 gram geraspte gelegen kaas
zout
(vers gemalen) peper
Tabasco
Bereiding:
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes (ca. 0,5 cm). Blancheer de bleekselderij in ruim kokend water met wat zout ca. 1 min. (Blancheren is, water aan de kook brengen, groenten toevoegen, weer aan de kook brengen en dan de aangegeven tijd laten koken). Afgieten en uit laten lekken in een vergiet. Snijd de (ontdooide) koolvis in stukjes (niet te klein, niet te groot). Doe de stukjes in een ovenschaal en bestrooien met wat zout en (vers gemalen) peper. Doe de bleekselderij en de tomato frito erbij en meng het door elkaar. Voeg er naar smaak enkele druppels tabasco door. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over het vismengsel. Roer de slagroom los met de helft van de kaas en verdeel dit over de aardappelschijfjes. Strooi de rest van de kaas erover. Verwarm de oven voor op 200 gr. Bak de visschotel in het midden van de oven in ca. 25 min. Goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Receptnummer: 11998 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 55 min.
Opmerking:
Dit recept komt uit een kookboekje van het Nederlands Zuivelbureau, maar na wat keren bereiden maak ik het op deze manier. Om de een of andere reden maak ik het ook alleen maar in de zomer, dat komt misschien wel omdat het licht verteerbaar is. Dit recept kun je lekker van te voren bereiden. De bereidingstijd lijkt lang maar daar heb ik de oventijd bij opgeteld. De echte bereidingstijd is 30 minuten maar het moet nog 25 min. in de oven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept