Ingredienten: (10 pers.):
300 gr Nutella
1 ei
2 eetlepels melk
60 gr suiker
1 eetlepel boter
10 velletjes bladerdeeg
4 eetlepels krokant (Baukje)
zakje hazelnoten | Bereiding:
Hazelnoten in grove stukjes hakken. Bladerdeeg ontdooien. Ei splitsen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat beleggen met bakpapier. Nutella in een steelpan zachtjes verwarmen en vermengen met een groot gedeelte van de gehakte hazelnoten en de krokant. Randen van het bladerdeeg bestrijken met het eiwit. Leg op elke velletje bladerdeeg een eetlepel Nutella en vouw het dubbel. Druk de randen goed dicht. Vermeng het eigeel met de melk en bestrijk hiermee de bladerdeegflapjes. Flapjes in 15 minuten goudbruin bakken. Tot slot boter smelten, suiker en de rest van de hazelnoten toevoegen en in 5 minuten laten karameliseren, en hiermee de bladerdeegflapjes bestrijken. |