Nieuws   Zoeken 

Cor's gevulde paprika's van mijn roemeense buurvrouw
Ingredienten: (10 pers.):
10 groene paprika's
1000 gram gehakt (runder)
100 gram rijst (per 1 kg. gehakt)
2 uien (fijn gesneden)
1 kleine winterwortel (geraspt)
4 tomaten.
1 ei
2 eetlepels tomaten puree (1 voor de vulling en 1 voor de saus.
2 eetlepels bloem
peper naar smaak
zout naar smaak
2 el verse peterselie
Bereiding:
Snij het bovenkapje van de paprika af om dit later als dekseltje te gebruiken. De zaadlijsten in de paprika dienen voorzichtig te worden verwijderd. Meng alle ingediƫnten, inclusief het gehakt, met elkaar en vul daarmee de paprika's. De paprika's even in de olie aanbakken. Doe de paprika's daarna in een hoge pan die gevuld moet worden met water zodat de paprika's tot het helft in het water staan. De 4 tomaten halveren en in het water doen met wat zout, peper en peterselie. Op het vuur of in de oven laten koken tot de rijst en het vlees gaar zijn. Haal de pan van het vuur en maak van wat water uit de pan een saus van 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel tomaten puree. Voeg nog wat verse peterselie toe. Haal het dekseltje van de paprika en giet wat saus over de paprika of giet het om de paprika heen. Eventueel kan er wat zure room op de paprika worden gedaan.
Receptnummer: 12130 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept