Ingredienten: (4 pers.):
300 g Tunesische couscous (Lassie)
olijfolie
3-4 eetl. balsamico-azijn
1 schaaltje haricots verts
1 rode en 1 gele paprika in stukken
1 venkelknol in stukken
6-8 worteltjes in stuken
1 courgette in plakken
4-6 bosuitjes in stukken van 3-4 cm
1 komkommer in stukjes
3 rode uien in dunne ringen
citroensap
8 gedroogde tomaten in stukjes
200 g geitenkaas of feta in blokjes
1/2 zakje verse peterselie (à 30 gr) fijngesneden
50 g ontpitte zwarte olijven
| Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep paprika, venkel, wortel, courgette en bosui in een laag bakblik om met wat olie en rooster de groenten in de oven beetgaar. Schep af en toe om. Doe de couscous in een schaal en schenk er 500 ml kokend water over. Voeg 4 eetl. Olijfolie toe. Roer de couscous los met een vork. Laat afkoelen. Kook de haricots in water met een beetje zout beetgaar. Giet ze af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken en afkoelen. Marineer de komkommerstukjes in een mengsel van olijfolie en citroensap. Schep de afgekoelde geroosterde groenten, komkommer, haricots, rode ui, gedroogde tomaat, olijven en geitenkaas of feta door de couscous. Maak een dressing van 4 eetl. Olijfolie, 4 eetl. Balsamico en citroensap naar smaak en schep die door de salade. Bestrooi met peterselie. |