Ingredienten: (4 pers.):
10 spinazieblaadjes
300 gr. sperziebonen
100 gr. taugé
1 rode paprika in dunne reepjes
1 rode ui in dunne reepjes
DRESSING:
2 el olie
1 teentje knoflook geperst
1 tl geraspte gemer
1 spaanse peper fijngehakt
2 el geraspte kokos
2 el azijn
85 ml water | Bereiding:
De steeltjes van de spinazie verwijderen
en de spinazie in dunne reepjes snijden
Sperziebonen in stukken van 1 min. blancheren in kokend water en laten schrikken in koud water. Laten uitlekken.
Spinazie, boontjes, taugé, paprika en ui in een schaal doen.
DRESSING:
Olie in een pan verhitten, knoflook, gember, peper en kokos 1 min. roerbakken.
Azijn en water toevoegen en 1 min. laten sudderen.
Laten afkoelen en over de groenten schenken.
Laat de dressing niet te lang < 30 min. intrekken anders worden de groenten slap |