Nieuws   Zoeken 

Barbara's ierse krabpasteitjes
Ingredienten: (2 pers.):
4 plakjes bladerdeeg
125 gram surimi sticks
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte selderij
2 eieren
½ dl. droge cider
¾ dl. slagroom
zout
peper
nootmuskaat
zakje veldsla met bietenreepjes
knoflookdressing
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Surimi sticks in plakjes of stukjes snijden. Eieren loskloppen met de cider, slagroom en wat zout en peper. Twee ingevette kleine vormpjes (of aluminium wegwerp snackschaaltjes met de randen wat omhoog gevouwen) bekleden met elk een plakje bladerdeeg. De bodems gelijkmatig inprikken met een vork. De plakjes/stukjes surimi verdelen over de bodems. Peterselie en selderij over de surimi verdelen. Het eimengsel in de vormpjes gieten en hier wat nootmuskaat over strooien. De bakjes voorzichtig afdekken met de andere twee plakjes bladerdeeg en de randen goed vastplakken met wat water. De pasteitjes ca. 45 minuten in de oven bakken. Intussen de veldsla met bietenreepjes wassen en vermengen met wat knoflookdressing. De salade in een ring op de rand van twee borden leggen. De pasteitjes uit de vormen halen en in het midden zetten.
Receptnummer: 12362 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 55 min.
Opmerking:
Het eimengsel is voldoende voor 3 pasteitjes. Je kan natuurlijk ook gewoon één grotere taart bakken. Deze dan 5 minuten langer laten bakken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept