Nieuws   Zoeken 

Dorien's runderstoofvlees.
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kg runderlappen(mager of doorregen
naar keuze.
4 eetlepels bloem.
1 grote ui.
6 kruidnagels.
100 gr boter.
2 eetlepels azijn.
1 laulierblad.
zout
peper.
Bereiding:
VOORBEREIDING:Kruid de runderlappen met zout en peper en haal de door de bloem. Pel de ui en snijd deze doormidden. Prik de kruidnagel in de ui. BEREIDING. Laat de boter in een stoofpan licht bruinen en bak het vlees aan weerszijden mooi bruin. Voog voorzichtig langs de kant van de pan azijn toe en net zoveel warm water tot het vlees onder staat. Doe de ui en het laurierblad erbij en breng het aan de kook. Laat het geheel afgedekt op een laag vuur in ongeveer 90 minuten gaar stoven en verwijder de kruidnagel uit de ui.
Receptnummer: 12393 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 95 min.
Opmerking:
Lekker met stamppot rauwe andijvie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept