Ingredienten: (2 pers.):
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 el olie
1 tl suiker
1/2 tl gemberpoeder
2 tl sambal trassi
2 tl laos
3 el santen (zakje conimex)
200 gr kabeljauw (diepvries)
500 gr tomaten
2 tl bouillonpoeder
zout
200 gr mihoen
10 sprietjes (knoflook)bieslook
| Bereiding:
Ui fijn snipperen. In pan 2 el olie verhitten. Suiker, gember, helft van ui, 1 1/2 tl sambal en 1 tl laos al omscheppen in 2 min roerbakken. 1 teentje knoflook erboven uitpersen. Santen en 1 1/2 dl water toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Kabeljauw erin leggen en afgedekt op zacht vuur in ca. 10 min gaar laten worden. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water, ontvellen en in stukken snijden. In pan rest van olie verhitten. Rest van ui, sambal en laos in ca. 2 min. Bakken. Andere teen knoflook erboven uitpersen. Tomaten en bouillonpoeder erdoor scheppen en nog ca. 5 min meebakken. Sajoer op smaak brengen met zout. Ondertussen mihoen volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Mihoen over twee borden verdelen. Kabeljauw ernaast scheppen en sajoerer over verdelen. Bieslook erboven in stukken knippen. |