Nieuws   Zoeken 

Greta's fruitgratin, afsluiter eindejaarsmenu
Ingredienten: (4 pers.):
2 eieren
1 eigeel
50 cl room
50 gr suiker
150 gr bloemsuiker
150 gr amandelpoeder
4 peren of ander fruit naar keuze
4 eetlepels frambozencoulis
vanilleijs
Bereiding:
Maak de frambozencoulis door een bakje frambozen met 8 eetlepels water en 4 eetlepels suiker fijn te mixen, zeef het daarna en zet opzij. Je kan ook een kant en klaar coulis gebruiken, meetal wel te vinden in de diepvriesrayon. Klop de room op en meng bloemsuiker en amandelpoeder goed dooreen, klop de eieren en het eigeel met de suiker tot een witte schuimige massa, voeg de mengeling van bloemsuiker en amandelpoeder toe en meng er voorzichtig de opgeklopte room bij, laat dit alles een nachtje rusten. Net voor het serveren zet je de grill aan en verdeel je het gekozen fruit in stukjes over 4 ovenschaaltjes, lepel over elk schaaltje wat frambozencoulis en een goeie lepel van het mengsel, gratineer enkele minuten onder de grill, serveer er nog een bolletje ijs bovenop, veel kookplezier aan iedereen en laat weten of het gesmaakt heeft.
Receptnummer: 12612 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Je maakt de mengeling een dag voordien , is makkelijk en het komt de smaak aleen maar ten goede, wil je een volledig eindejaarsmenu kijk dan op de nummers12493, 12523, 12499, 12560, 12558, alvast succes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept