Ingredienten: (4 pers.):
4 zalmforelfilets van ca. 125 gr. elk,( laat de visman het velletje van de zalmforel verwijderen)
citroensap
75 gr. boter
1 teentje knoflook
zout, peper
1 sjalotje
1 el gehakte peterselie
1/2 el dille
1 el droge witte wijn
1 citroen
| Bereiding:
Spoel de filets af en besprenkel ze met citroensap. Roer door de zachte boter (evt. in de magnetron op ontdooistand in 1 min. zacht laten worden) het uitgeknepen teentje knoflook, zout, peper, het zeer fijn gesnipperde sjalotje, de peterselie en dille en de witte wijn. Besmeer de filets aan beide kanten met het botermengsel en leg ze in een lage magnetronschaal. Dek deze af met magnetronfolie en zet hem 5-7 minuten in de magnetron op 400 Watt. Versier de schotel met plakjes citroen. |