Nieuws   Zoeken 

'Barbara's torte!' (schoonzus van Boudien)
Ingredienten: (10 pers.):
bosvruchten(diepvries of uit blik) uitlekgewicht ong. 500 gram
1 pak lange vingers(175 gr.)
150 gr.roomboter
4 blaadjes witte gelatine
300 gr. monchou
75 gr. witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 ml. slagroom
Bereiding:
Vruchten heel goed laten uitlekken! met pureestamper lange vingers in kom fijnmalen. Roomboter toevoegen, kneden en de bodem van een springvorm(22)hiermee bedekken en aandrukken. Monchou,suiker en vanillesuiker gladkloppen. In andere schaal slagroom stijf kloppen. Gelatine 10 min. In ruim koud water, uitknijpen en dan in 3 eetlepels heet water oplossen Schep eerst het gelatinemengsel door de monchou en dan de slagroom. Dit mengsel op de langevinger bodem en glad strijken. Hierop de uitgelekte bosvruchten verdelen. Dan in de koelkast en minimaal 3 uren laten opstijven.
Receptnummer: 12701 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Mijn duits schoonzusje heeft altijd heerlijke en mooi uitziende taarten,dit is er een van. Ik heb het recept dan ook naar haar genoemd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept