Nieuws   Zoeken 

Dorien's varkensoester met bieslooksaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 varkensoesters á 125 gr
75 boter of margarine
3 dl room
3 eetl verse bieslook fijngesneden.
zout
peper
verder een staafmixer
Bereiding:
Snijd 25 gr boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de vriezer. Dep de varkensoesters droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper. Kook de room in een pannetje op zacht vuur tot de helft in. Verhit ondertussen de overige boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters aan beide zijde in ongeveer 8 minuten goudbruin en rosé is van binnen. Neem de pan met de room van het vuur en klop er de koude boterblokjes door. Breng de saus op smaak toe met bieslook, peper en zout. Klop de bieslooksaus met de staafmixer romig. Breng de varkensoesters op smaak met zout en verdeel het vlees over vier borden. Schenk de saus over de varkensoesters.
Receptnummer: 12835 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Lekker met aarappelengratin en bietjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept