Ingredienten: (4 pers.):
750 gram vastkokende aardappelen
3 el zonnebloemolie
2 dl lauwwarme runderbouillon van een tablet
zout en peper
3 el verse fijngeknipte tuinkruiden (bieslook, peterselie, dragon en kervel)
4 sjalotjes
3 el witte wijnazijn | Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in plakken. Schenk de lauwwarme bouillon over de nog warme aardappelplakken en laat de aardappelen, afgedekt, koud worden. Pel de sjalotten en hak ze klein. Schenk de witte wijnazijn over de sjalotten, voeg zout, peper en zonnebloemolie toe en meng dit goed. Schenk de dressing over de aardappelen en schep alles goed door elkaar. Doe de salade in een afsluitbare doos of pot. de fijngeknipte tuinkruiden!!! schep deze vlak voor het serveren door de aardappelsalade
Serveer met hardgekookte eieren of barbecueworstjes.
|