Nieuws   Zoeken 

Greetje's zoetzure zalmschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 lente-uitjes
2 rode paprika’s
100 gr. peultjes
klein blikje ananas op zwaar siroop
600 gr. ontvelde zalmfilet(450 gram is ook wel voldoende!)
3 el sesamolie
1 teentje gehakte knoflook
1 gehakte chilipeper of half theelepel sambal oelek
3 el witte wijnazijn
6 el sojasaus
2 el suiker (basterdsuiker smelt beter!)
2 el maizena of allesbinder
Bereiding:
1)De lente-uitjes in fijne ringen snijden. De paprika en de peulen in kleine stukjes snijden. De zalm in reepjes van ongeveer 1 ½ cm snijden.
2)De olie in een pan verwarmen en daarin de knoflook, chilipeper (sambal) en de groenten ongeveer 3 tot 6 minuten fruiten, niet te hoog vuur. Dan de zalm en de blokjes ananas toevoegen en een minuut of 5 meebakken, heel voorzichtig omspatelen om het breken van de zalm te voorkomen.
3) Azijn, sojasaus en de suiker erdoor roeren. De maizena met ongeveer 4 el koud water aanmaken en het gerecht daarmee binden. Beetje bij beetje de maizena toevoegen om te kijken of de saus niet te dik wordt.
Receptnummer: 1292 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Greetje Groenendaal
Opmerking:
Als je een redelijke eter bent, kun je de aantallen wel door 2 delen, want het is niet persé ruim genomen hoor is mijn ervaring. De lente-uitjes zou ik wel gewoon op 2 houden en de peultjes ook! Eet smakelijk allemaal!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept