Ingredienten: (4 pers.):
1 pond gehakt (rund)
2 zakken boeren soepgroenten
1 grote ui of 2 kleine
1 bakje champignons
1 courgette
1 aubergine
2 bouillonblokjes
rijst
zout en peper
beetje boter
water | Bereiding:
Doe de boter in de pan en voeg in plukjes het gehakt erbij. Voeg zout en kruiden melange 'peper' van Maggi toe.
Prak met een vork het gehakt rul. Snij de uien en voeg toe aan het gehakt. Voeg de boeren soepgroenten toe. Bak dit geheel roerend even door. Snij intussen de champignons, courgette en aubergine klein en voeg toe aan het gehakt/groentenmengsel.
Vul net zoveel water bij zodat het gehakt/groentemengsel net onder staat. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe.
Roer geheel nogmaals door en laat op een laag vuur nog even zachtjes doorkoken.
Kook in de tussentijd de rijst.
Doe de rijst in een kommetje en stort dit midden op een bord. Schep het gehakt/groentemengsel er om heen.
Eet smakelijk! |