Nieuws   Zoeken 

Lydia's gehaktsaus
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr rundergehakt
20 gr margarine/bak & braad/olie
1 ui
1/2 bouillontablet+ 3 dl water
2 eetl. bloem/maizena/aardappelzetmeel
peper
zout
kerrie
Bereiding:
Fruit de kleingesneden ui in de margarine en voeg peper, zout en kerrie toe. Doe het gehakt erbij en bak dit al roerend gaar en rul. Schenk er 3 dl bouillon bij en breng dit aan de kook. Bind het vocht met de aangemengde bloem. Ikzelf neem voor 4 personen 4 a 500 gr gehakt, 2 a 3 uien en 1 bouillontablet. Wij eten het gewoon als vlees bij aardappelen(gekookt of puree) en groente waar niet te veel vocht in zit zoals boontjes of worteltjes.
Receptnummer: 12934 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Dit is een recept van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding uit een héél oude folder(1982): Goed eten voor weinig geld. Lekker met macaroni(300 gr) en kropsla met augurk(2 augurken, wat augurkennat en 1 eetl. kleingesneden bieslook). Als toetje custardpudding met pruimen(1/2 l melk, 50 gr custard en 250 gr pruimen).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept