Nieuws   Zoeken 

Barbara's chocolade marmercake
Ingredienten: (10 pers.):
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram suiker
4 eieren op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 citroen
1 dl. melk op kamertemperatuur
25 gram cacao
50 gram witte basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen kardemom
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een cakeblik in. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Vermeng de boter met de suiker en klop dit tot het een mooie gladde massa is geworden. Klop één voor één de eieren erdoor. Zeef het bakmeel er in gedeeltes boven en spatel dit er luchtig door. Verdeel het deeg in tweeën. Vermeng ¼ dl melk en de geraspte citroenschil met de ene helft van het deeg. Roer de cacao glad met ¾ dl melk. Vermeng dit mengsel samen met de (gezeefde) basterdsuiker, de kaneel en de gemalen kardemom met de andere helft van het deeg. Controleer of beide deegsoorten even dik zijn. Zo niet, dan waar nodig iets extra melk toevoegen. Schep de helft van het chocoladedeeg in de vorm. Schep daarop de helft van het citroendeeg. Daar weer de rest van het chocoladedeeg op en tenslotte de rest van het citroendeeg. Maak met een lepel of spatel over de hele lengte van de cake wat op en neergaande bewegingen zodat het deeg wat in elkaar overloopt om een mooi marmereffect te verkrijgen. Dek de vorm af met een velletje bakpapier en zet hem een uur in de oven (de oven het eerste half uur niet openen). Daarna het bakpapier verwijderen en de cake nog ongeveer 15 minuten laten bakken.
Toevoeging: schuif het rooster een richel onder het midden in de oven.
Receptnummer: 13033 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Fris gecombineerd met kruidig, net een beetje anders dan anders.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept