Ria's leverworstpotje
Ingredienten: (2 pers.):
Aardappelen (hoeveelheid naar keuze
een pond prei
een half pond leverworst
boter hoeveelheid naar keuze
Bereiding:
Kook de aardappelen en als ze ruim half gaar zijn, doe er dan de gesneden en goed gewassen prei op. Wie altijd de groene stukken weggooit, moet meer prei nemen. Op eht laatst de leverworst in stukken snijdne, laten meewarmen en erdoor roeren. Proeven op zout en peper. Boter erbij, ook naar keuze.
Receptnummer: 13205 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 1 min.
Opmerking:
Dit is al een oud recept. Vr de oorlog had je voor de VARA-radio een meneer Kers, een kok, die iedere woensdag een recept gaf. Mijn moeder schreef ze altijd op en sommige maakte zij ook. Leverworstpotje aten we erg vaak. Ik maak het nog steeds en de kinderen hebben het weer van mij overgenomen. Kers had in de oorlog een recept voor gort goreng, want er was geen rijst meer te krijgen. Het zal wel niet erg Indisch geweest zijn!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept