Nieuws   Zoeken 

Magov's knoflooksaus
Ingredienten: (2 pers.):
3 tenen knoflook
verse bieslook
1 flinke tl. grove mosterd
2 el. (dikke) yoghurt
1 el. mayonaise
paar druppels citroensap
peper
scheutje koffiemelk
Bereiding:
Snij/knip de verse bieslook in kleine stukjes en doe dit in een schaaltje samen met de druppeltjes citroensap. Doe er de mosterd bij en meng dit tot een papje. Om het wat romeriger te maken voeg je een scheutje koffiemelk bij (maar ik laat het ook wel eens weg of vervang het door melk). De rest van de ingredienten toevoegen en goed roeren. Even proeven en klaar!
Receptnummer: 13315 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Wij eten dit thuis vaak bij shoarma, kebab of spare ribs.
Je kan met vrijwel dezelfde ingredienten ook knoflookboter maken, dan moet je de mayonaise en yoghurt vervangen door roomboter/halvarine en eventueel dille aan toevoegen of andere kruiden naar smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept